Працівники Рівненської обласної бібліотеки для молоді приєдналися до організаційної зустрічі з нагоди початку проведення в Україні масштабної акції до Всесвітнього дня прибирання («World Cleanup Day»). Акція відбуватиметься 16 серпня одночасно у 191 країні світу.

Ця подія відбувається уже вп’яте за ініціативи Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it, Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, міжнародного руху «Let’s do it, World», органів місцевого самоврядування.

Залежно від можливостей військових реалій і заборон  та з урахуванням безпеки ця акція відбуватиметься з 16 серпня по 16 вересня по усій країні. Вона покликана сприяти розвитку національної культури чистоти та благоустрою, доносити про це інформацію, навчати дбайливо ставитися до довкілля, правильно поводитися із відходами, створювати умови для розвитку волонтерства, молодіжних ініціатив, розвитку громад та залучення ВПО до суспільно корисної діяльності, дбати про країну навіть під час війни.

Під час онлайн-зустрічі присутні почули вітальне слово Державного Секретаря КМУ Олександра Яреми,  заступника Міністра молоді та спорту, вітальні слова керівництва Міністерств та відомств, презентацію концепції проведення Всесвітнього дня прибирання 2023 в Україні від Юлії Мархель, координаторки Всесвітнього дня прибирання в Україні. До обговорень також долучалися органи місцевого самоврядування.