22 жовтня виповнюється 85 років з дня народження українського поета, перекладача, політика – Бориса Олійника (1935-2017 рр.). З дотриманням чинних карантинних обмежень, Рівненська молодіжна бібліотека, провела тематичний поетичний вечір. До нас завітала студентська молодь Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі.

Наша ведуча Ганна Василівна, розповіла, що для поезії Олійника важливим є образ матері. Для нього – це вимір чистоти та добра у житті людини. Або ж одна з улюблених паралелей: «матір – сонце – хліб», що загалом характерне для української культури. Вона зазначила, що ліричний герой поета говорить від імені свого покоління. Він наполегливо шукає витоків свого буття та суспільних ідеалів. Та і сам автор був людиною з активною життєвою позицією.

Присутні послухали цікаву інформацію про життєвий та творчий шлях, після цього відбулося читання лірики Бориса Олійника. Було круто! Усі змогли трохи розслабитися та поринути у красу слова. Дякуємо та сподіваємося на нові зустрічі!