Працівники МП «НОТА», що функціонує на базі Рівненської обласної бібліотеки доля молоді провели навчально-практичне заняття у рамках школи майстерності «Бібліопрофі» на тему «Професійне вигорання та як його попередити». Варто зазначити, що воно було підготоване за програмою «Застосування травма-інформованого підходу до розробки молодіжних програм. Керівництво з фасилітації» від програми «Мріємо та діємо».

Поговорили про те, що таке стрес, що таке стрес на роботі та як він може викликати стан вигорілості, його ознаки. Дізналися про одну зі стратегій «Basic Ph», яка включає у себе підстратегії. Наприклад «В» – віра, переконання, «А» – афект, почуття, емоції, «S» – соціальна підтримка та інші. Кожна підстратегія містить певні методи боротьби зі стресом, які найкраще підходять тій чи іншій людині (творчість, фізична активність, перебування наодинці чи навпаки спілкування з друзями тощо).

Також обговорили прояви вигорання на наших тілі, емоціях та поведінці. Виконали кілька інтерактивних вправ, наприкінці обмінялися рефлексіями про увагу до оточуючих та самого себе, основними інсайтами зустрічі. Дякуємо усім!