З нагоди Дня знань у Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбувся краєзнавчий бібліотечний урок присвячений Федору Штейнгелю. Захід відбувся для школярів ЗОШ № 10. Учні дізналися, що Федір Штейнгель був аристократом німецького походження та державним діячем Української Народної Республіки й Української Держави.  Втім, найважливіше те, що цей німецький барон був з українською душею. Як підкреслила спікерка – це людина, яка мала божий дар змінювати світ на красу.

Особливу увагу на заході було відведено історії села Городок. Бібліотекарка вказала, що Штейнгель зробив значний внесок у розвиток краю. Наприклад, саме в Городку в 1896 році Федір Штейнгель реалізував свій давній задум – заснував перший на теренах України приватний світський музей змішаного спрямування (історичного, етнографічного й археологічного). Фактично він став базою наукового центру історико-краєзнавчих досліджень Волині. Та не лише це, адже він проклав у Городок дорогу, влаштував колективну читальню, чайну, оплачував навчання здібних учнів, допомагав сиротам, калікам, утримував двокласне училище, лікарню тощо.

У перший день навчального року присутні дізналися чимало цікавого про історію краю. Дякуємо за активність! До нових зустрічей!