Сьогодні Рівненська обласна бібліотека для молоді завітала до ліцею №12. Відбулася цікава  літературна зустріч-урок із Євгенією Гембаровською “Весна пробуджує життя”. Учні 4-Г класу (класний керівник Грицюта Олена Анатоліївна) познайомилися із відомою та талановитою рівненською письменницею, поетесою, майстринею із виготовлення жіночих прикрас, різьбяром по дереву та унікальним майстром із пластилінографіки пані Євгенією.

Модератор розповіла діткам про видатну мешканку краю, яка настільки любить своє покликання,  що і в свій день народження радо зустрічається зі своїми читачами. Автор зачитувала свої оповідання на весняну тематику про важливість дотримання обіцянок, про насіннячко, а учні потім радо відповідали на  запитання до почутого; мислили, звучали “пластилінові” загадки. Учні захоплювалися роботами Євгенії Гембаровської, виконаними пластиліном і захотіли спробувати себе в такій техніці вдома. Книжка “Пластилінові цифри” їм стане в нагоді.

Далі пані Євгенія із дітками займалися весняною благородною справою – закріплювали теорію на практиці, посадивши 33 горщики з квітами чорнобривцями. Вибір чорнобривців очевидний – це і символ України, і квітка відваги та мужності, а отже, і перемоги. Тепер чекаємо на сходи саджанців і на “живі” клумби на підвіконнях, які даруватимуть гарний настрій  читачам молодіжки.

 Дякуємо пані Євгенії за креатив, море інформації, антистрес  та потужний приклад для наслідування! До нових захоплюючих зустрічей!