У гуртожитку, де проживають внутрішньо переміщені особи відбувся вечір українського гумору «Святковий куліш», який провела Рівненська обласна бібліотека для молоді. Подія пройшла з нагоди 180-річчя від дня виходу в світ (1842), у Харкові першого повного видання поеми Івана Котляревського «Енеїда».

         Ведуча запропонувала ознайомитися з ювілейним виданням «Енеїди», яке усі присутні змогли роздивитися та погортати. Також відбулося виконання жартівливих українських пісень, що дуже підняло настрій усім учасникам дійства. Заспівала їх для нас керівник фольклорного гурту «Джерело» Інституту мистецтв РДГУ, доцент кафедри музичного фольклору, майстер сучасного декоративно-прикладного мистецтва, збирачка та виконавиця народних пісень, фольклористка та етнографиня Раїса Цапун.

         Спікерка розповідала про творчий та життєвий шлях Івана Котляревського, як зачинателя нової української літератури. Також усі дізналися детальніше про побут, звичаї, та страви українців. Котляревський надзвичайно добре відобразив це у своєму творі. Наприкінці заходу відбулося частування справжнім українським кулішем. Панувала приємна атмосфера та спілкування. Дякуємо всім!