Удосконалення професійних знань, умінь і навиків, зростання майстерності є важливими елементами становлення бібліотекаря як провідного фахівця. Тому, у Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулося навчання бібліотекарів області на тему «Використання інноваційних технологій в практичній діяльності бібліотек» спільно з Рівненським центром підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників культури НАККіМ.

Під час навчання фахівці молодіжної бібліотеки поділися з колегами практичним досвідом підготовки краєзнавчої еко-природничої бібліографії. Крім того, учні отримали цінні поради щодо підготовки мультимедійних матеріалів, спрямованих на популяризації літератури серед дитячої та молодіжної авдиторії.

Окреме місце було відведено питанню інтеграції бібліотек у сучасний центр інформування молоді про Європу та вивчення іноземних мов. Для бібліотекарів області було підготовлено практичні поради щодо ведення сторінок у соціальних мережах та розглянуто електронні ресурси для саморозвитку.

Крім того, у рамках навчання учасники взяли участь у грі «Країна гідності».  Карткова гра, у якій гравці як члени парламенту вигаданої однойменної країни приймали рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п’ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, гравці більше дізналися про соціальні права та їх зв’язки з соціальною політикою.

Навчання слугувало підвищенню професійної кваліфікації бібліотечних фахівців. Учасники поповнили свої знання цікавою, корисною та практичною інформацією. Дякуємо за долучення до заходу. Сподіваємось на подальшу співпрацю.

Share:

administrator