У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбувся захід у рамках години художнього слова «Віршів віночок від Тараса» (з нагоди відзначення 210 років від дня народження Тараса Шевченка) для учнів 7-А класу Рівненської гімназії №10 з вчителькою Вітою Василівною Кравчук.

    Спершу учні пригадали відомості про життя і творчість Тараса Шевченка. Після цього всі охочі виразно декламували вірші письменника. В кінці бібліотекар розповідала про ТОП-12 пророцтв Тараса Шевченка про російсько-українську війну.

    Діти дізналися, що уривок з поеми «Єретик» точно описує Україну часів Януковича, кінцівка вірша «Мені однаково» описує Революцію Гідності, уривок з вірша «Полякам» можна інтерпретувати як початок війни у 2014 році, в одному з фрагментів з поеми «Кавказ» Шевченко пророкує нам перемогу, кінцівка вірша «І Архімед, і Галілей» оповідає нам про те, що Україна переможе, росія зникне з лиця Землі, а права людини запанують. Також діти почули багато інших цікавих фактів з пророцтв.

    Учні переконалися, що Тарас Шевченко – не тільки письменник, художник, громадський діяч, а й ідеолог та пророк, який передбачив події, які відбуваються зараз і чекатимуть нас у найближчому майбутньому.

Share:

administrator