🇺🇦 28-го липня 2022 року Україна відзначає День Хрещення Київської Русі та День Української Державності.
🇺🇦 День Української Державності – свято нове. Президент Володимир Зеленський оголосив про його заснування 24 серпня 2021 року, у 30-ту річницю Незалежності України.
🇺🇦 День Української Державності має на меті затвердити спадкоємність понад тисячолітньої історії українського державотворення та протидіяти історичним фейкам про єдність походження українського та російського народів.
🇺🇦 Ми маємо знати, що перші історичні згадки про українське державотворення – стосуються заснування столиці Давньоруської держави – міста Києва та подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира. У 988 році він прийняв християнство як державну монорелігію. Це був цивілізаційний вибір для України. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, писемності.

🇺🇦 Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі – України – 28 липня – встановлено День Української Державності.
🇺🇦 Ми маємо знати та пишатися досягненнями нашої держави на шляху її становлення. Бо є чим – Україна має понад тисячолітню історію українського державотворення!