У гуртожитку, де проживають переміщені особи, була проведена година-портрет «Степан Бандера. Людина і міф».

В українському національно-визвольному русі 20 століття яскраво виділяється постать Степана Бандери, з ім’ям якого асоціюється увесь визвольний рух.

Змістом цього заходу було показати Степана Бандеру не лише як політичного лідера, а як про звичайну людину, яка жила, страждала, кохала. Він рано залишився без материнської опіки, мав складну хворобу суглобів, але, не дивлячись на це, виховував в собі «залізну» людину, підсвідомо готуючись до майбутньої боротьби. Важливу роль у житті Степана Бандери зіграв батько – Андрій Бандера, який був небайдужим до політичних подій в Україні, а згодом став капеланом, а також, вишкіл, який отримав у Пласті.

Бібліотекарка розповіла також про політичну роль Степана Бандери в національно-визвольному русі, про еміграцію та про долю родини, яка майже вся була репресована.

Мешканці, переміщені особи зі Східної України, зацікавились про видатну постать і задавали питання, які стосуються найбільш дискусійних моментів у біографії Степана Бандери. Була запропонована література, яка знаходиться у фондах Рівненської обласної бібліотеки для молоді, щоб більш детально ознайомитися з цією історичною особистістю.

Захід завершився словами самого лідера національно-визвольного руху: «І настане час, коли один скаже: Слава Україні! І мільйони відповідатимуть: Героям Слава!».