Історія нашої держави – багатостраждальна, викарбувана кров’ю та слізьми. Ми завжди вшановуємо пам’ять героїв різних історичних епох, героїв Крут, ОУН-УПА, Другої світової війни. Сьогодні в Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулась година-спогад “Небесна Сотня в пам’яті назавжди” до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, який ми відзначаємо 20 лютого.

Бібліотекарка розповіла про Революцію Гідності, про героїв, які віддали своє життя. В цей день загинули понад сто людей, яких назвали “Небесною Сотнею”.

Під час подій листопада 2013 – лютого 2014 рр. у Києві на Майдані Незалежності, вул. Грушевського та вул. Інститутській всього постраждало 2.5 тис. людей, які боролись за свої права, свободу, демократичність та європейське майбутнє України.

На годині-спогаді були присутні студенти ДВНЗ Рівненського коледжу економіки та бізнесу. Була можливість подивитись надзвичайно унікальний фільм “Україна. Майдан. Перезавантаження” 2019 р. створений за підтримки Українського культурного фонду про події Майдану і Революції Гідності зимою 2019 року на оригінальному авторському відеоматеріалі військового кореспондента Руслана Ганущака з озвученням обробками народних пісень та музикою українських композиторів у виконанні квартету бандуристок “Ґердан”.

Молодь вшанувала пам’ять всіх загиблих героїв та наших земляків Олександра Храпаченко, Валерія Опанасюка та Георгія Арутюняна.

Події 2013-2014 рр. назавжди увійшли в історію нашої держави. Дякуємо Героям Небесної Сотні що не пошкодували життя заради нас, за мужність, відвагу, патріотизм. Пам’ятаємо, вшановуємо і віримо, що все буде Україна!