Сьогодні у нас відбулися голосні читання книги «Татусева книга» Володимира Вакуленка. Познайомитися з цією книгою завітали діти з ЗДО №38 «МАЛЯТКО».

Бібліотекарка Марія Войцеховська розповіла маленьким слухачам про автора і чому саме цю книгу ми читаємо сьогодні. Володимир Вакуленко – український громадський діяч, літературний діяч, лауреат Міжнародного конкурсу «Коронація слова» та низки інших конкурсів, якого було вбито росіянами навесні 2022 року під час окупації Харківщини. «Татусева книга» написана для його неповнолітнього сина Віталика з проблеми аутичного спектру. Але, безперечно, ці вірші стануть улюбленими серед багатьох українських дітей – вони смішні, ритмічні та повчальні. Кожен вірш – це маленька історія про життя, про радість і горе, про родину та друзів.

Малеча слухала вірші, обговорювала їх та, насамкінець, розмальовували слоника, якого кожен бачив у своїх снах. Найбільше ми бажаємо зараз, щоб кожен сон українських дітей був спокійним і з кольоровими снами.

Прибуток від продажу книги Видавництво Старого Лева передає родині Володимира Вакуленка: літнім батькам і його неповнолітньому синові Віталику. Дякуємо нашій користувачці Марині Похозей, яка і придбала книгу з благодійною метою, а пізніше подарувала її у фонд бібліотеки.

Батьківська любов сильніша за смерть. «Татусева книга» — хороша згадка про це.