У Рівненській обласній молодіжній бібліотеці разом з Патрульною поліцією Рівного відбулася карткова гра «Створюй коло безпеки». Цю подію ми провели у рамках Всеукраїнської акції, адже з 25 листопада по 10 грудня триватиме «16 днів проти насилля», що спрямоване на висвітлення та протидію насиллю в українському суспільстві.

До нас завітала учнівська молодь ЗОШ №18 та старший лейтенант поліції – Іванна Бояківська, лейтенант поліції – Яна Семчук, капрал поліції – Олеся Борейко.

Зустріч розпочалася зі знайомства та обговорення. Простим та водночас неоднозначним виявилося питання про те, що ж таке насилля, що ми розуміємо під цим поняттям та, що кожен із нас у нього вкладає. Під час розгляду теми виникла дискусія про розуміння молоддю особистого простору кожної людини та які дії можна вважати насиллям. Переглядали короткі, але змістовні ролики та обговорювали їх.

Гра «Створюй коло безпеки» передбачає декілька блоків, наприклад «Насилля у сім’ї», «Насилля у мережі», «Дитина і булінг» та інші. Аудиторія поділилася на менші групи та обрала цікавий для себе блок. На картках написані тематичні питання на які кожен мав дати свою відповідь, а відтак, передати естафету на озвучення питання наступному. Якщо усе правильно, то коло сходилося, а якщо ні, то шукали допущену помилку.

Ця тема надзвичайно актуальна та необхідна для молоді. Дякуємо усім за вашу небайдужість та цікаву гру!