З 12 до 19 грудня в Україні відзначається другий Національний тиждень читання. Захід проводить Український інститут книги спільно з Міністерство культури та інформаційної політики України
Національний тиждень читання – це загальнонаціональне свято, що об’єднує навколо читання читачів, письменників, бібліотекарів, видавців і книгарів по всій країні. Мета заходу – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки. Звернути увагу на чинники, що допомагають українцям читати, і проєкти, які роблять книжку ближчою до кожного українця.
З нагоди святкування Національного тижня читання ми будемо щодня (до 19 грудня) публікувати для Вас підбірки найпопулярніших книг у молодіжці. Сьогодні знайомтеся з такими:
🇺 “Дівчина та ніч” Ґійом Мюссо.
Ґійом Мюссо має приголомшливу здатність захоплювати читача своїми фантазіями, занурюючи у світ, де не буває нудно, де пригоди межують із серйозними роздумами та панує всеперемагаюча любов.
🇺 “Справа Василя Стуса : збірка документів з архіву колишнього” Вахтанг Кіпіані.
Правда про кримінальну справу, життя і смерть Василя Стуса. У книжці зібрано архівні документи з кримінальної справи Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних та друзів. Ознайомившись із наведеними матеріалами, читачі дізнаються про невідомі факти щодо життя, ув’язнення та загибелі Стуса, які досі охороняли під грифом «Секретно».
🔸 Приєднуйтеся до Національного тижня читання — допоможемо українцям разом знайти свою книжку!