Рівненська обласна бібліотека для молоді провела захід для студентської молоді Рівненського фахового коледжу економіки та бізнесу до річниці вшанування сумнозвісного бою під Крутами 29 січня 1918 року.

Під час заходy ведучі розповіли детальніше про цю історичну подію, хронологію та персоналії. Наприкінці грудня 1917 року уряд радянської Росії розпочав відкриту агресію проти Української Народної Республіки. Більшовиків надзвичайно дратувало проголошення Україною самостійності. Вони розпочали збройний наступ. На захист встали зовсім молоді хлопці!               

Ведучі звернули особливу увагу слухачів на те, що відступаючи після виснажливого бою, частина студентської сотні потрапила в оточення, відчайдушно атакувала, але сили були нерівні. Один загін студентів у сутінках втратив орієнтир і вийшов на станцію Крути, уже зайняту червоноармійцями. 27 полонених юнаків (студентів і гімназистів) було розстріляно. Наймолодшим полеглим було по 16 років. Як і сучасників, так і зараз нас трагічно вражає трагічна загибель молодих юнаків, які потрапили у полон до більшовиків та були страчені. 

Під час проведення переглянули відеоролики, уривки художніх та документальних фільмів. Дякуємо всім за увагу!