11 лютого вiдзначаємо День жінок та дівчат у науці. Це міжнародне свято серед науковців запроваджене Резолюцією ООН у 2015 році. Відомо, що серед науковців по всьому світі досі більше чоловіків, але і внесок жінок у науку неоціненний. Саме досягненням жінок у науці та їхній внесок був присвячений захід «Жінки, які змінили світ» для студентів ВПУ №1.

Спікерка розповіла про жінок, які зуміли досягнути неперевершених результатів, здійснити проривні зміни, зробити значні внески у науку. А головне, що ці жінки повірили в себе, у свою винятковість, свою силу, свою життєву місію. Адже часто нам бракує саме цього – віри в себе.

Є чимало постатей жінок чиї досягнення надихають. Студенти на заході прослухали розповіді про життя і досягнення Марії Склодовської-Кюрі, Гіпатії Олександрійської, Розалінди Франклін, Геді Ламар, Кари Дейдра Маккалоу, Марини В’язовської.

Історія людства давня і прадавня, переповнена звершеннями жінок у різних галузях, зокрема у науці, тому цікаво було прослухати про жінок, які не лишалися в тіні, а самі несли світло довколишнім.

Сподіваємося, що захід надихнув молодь на бажання вчитися і розвиватися, не дивлячись ні на що.