У відділі сімейного читання Рівненської обласної бібліотеки для молоді відбулася цікава зустріч-бесіда з рівненським практичним дитячим психологом Єлизаветою Ларенковою на тему: «Що потрібно знати батькам про психічний розвиток дитини в період раннього дитинства?» До нас завітало чимало молодих рівнянок зі своїми дітками.

Перша частина була власне бесідою, де пані Єлизавета розповіла багато цікавого про особливості психічного розвитку дітей у ранньому дитинстві. Присутні почули різноманітні приклади та ситуації з практики та життєвого досвіду спікерки. Поговорили про обізнаність батьків у питаннях психічного розвитку свого чада. Дізналися на що потрібно звертати увагу, та які етапи проходить дитина дорослішаючи. Як підсумок розмови можна навести наступну тезу: раннє дитинство – це надзвичайно важливий період життя, коли відбувається закладення підвалин майбутнього міцного як ментального, так і фізичного здоров’я,  моральної, емоційної  стійкості, гармонійного розвитку особистості.

Друга частина була більш практичною. Психолог провела різноманітні інтерактивні та психологічні вправи для дітей, які були просто в захваті. Наприклад, потрібно було співставити ілюстрацію та предмет, запах, звук тощо. Було дуже круто! Дякуємо пані Єлизаветі та усім гостям! Сподіваємося на подальшу співпрацю та зустрічі!

Share:

administrator