У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася цікава та актуальна зустріч із відомим українським журналістом, військовим кореспондентом, ведучим і сценаристом, заслуженим журналістом України та письменником – Андрієм Цаплієнком. На захід завітали студентська молодь та викладачі Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій, журналісти, представники влади, військові та всі бажаючі.

                 Наша бібліотекарка познайомила авдиторію з гостем та надала йому слово. Розмова розпочалася з книг, а саме з роману «Стіна» події у якому стосуються переломного 2014 року. Далі багато спілкувалися щодо найбільшої континентальної війни, яка нині, на жаль відбувається в Україні та складної інформаційної війни. Пан Андрій розповів про спілкування з іноземними колегами-журналістами, геополітичну ситуацію, масштаби фронту. Немає жодних об’єктивних причин для ведення цієї війни, причина тільки метафізична – бажання знищувати Україну та українців, відчуття у них загрози для імперії. Нам постійно потрібно пробивати інформаційну стелю та доносити чітку інформацію про Україну.

                 Частина заходу була присвячена діалогу та дискусії, усі охочі ставили свої запитання, які стосувалися підтримки закордонних партнерів, поточної ситуації на фронті, перспектив війни, допомоги і залученості людей для військових та багато іншого.           Насамкінець Андрій Цаплієнко зазначив, що для того, щоб вижити ми усі повинні допомагати Україні, а внутрішній розбрат ні до чого хорошого не призведе. А ще він сказав потрібно, в тому числі, читати книги та приходити у бібліотеку, адже невігластво легше перемогти. Дякуємо усім за неймовірну зустріч!