У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася зустріч клубу “Super girl” для дівчаток-підлітків. Ми говорили про те, що кожен з нас тією чи іншою мірою впливає один на одного. Цей вплив може бути як позитивним (підтримуючим, мотивуючим), так і негативним (пригноблюючим, знищуючим).

Важливо вчасно розпізнавати характер впливів та правильно реагувати на них, Разом з учасницями розглянули правило взаємності, конкурентної гонитви, принцип “забороненої іграшки”. Крім того, згадували прагнення до послідовності, техніку продажу “від дверей до дверей” та психологічний реактанс (реактивний опір) при цьому. Книга-бестселлер “Психологія впливу” американського психолога, професора Роберта Чалдині прекрасно висвітлює всі ці питання і слугувала нам за орієнтир у розумінні понять.

Також ми тренувалися впевнено казати “ні”, коли найближчий друг пропонує нам спробувати палити, коли знайомий в агресивній формі маніпулює нашими інтересами. Розбиралися як правильно реагувати на акції, щоб не стати жертвами продуманих рекламних кампаній. У нас все вийшло!

До нових корисних та невимушених зустрічей у рамках нашого клубу!