15 вересня відзначається Міжнародний день крапки. Тому на крапкуванні цієї неділі був особливий святковий настрій.Як розповіла засновниця студії та рівненська художниця-крапкарка Олена Сєргєєва це свято офіційно існує з 2009 року.Крім того, воно має свою цікаву історію з продовженням. День крапки пов’язаний з однойменною книгою «Крапка» англійського письменника і художника Пітера Г. Рейнолдса, написана ним у 2003 році. Головна героїня цієї книги – дівчинка на ім’я Вашті, яка не вміючи малювати, просто ставила крапки на папері. Це помітив вчитель і показав скільки створюється образів та сюжетів за допомогою простої крапочки.

На наших учасників студії чекало багато цікавих сюрпризів: показ пейзажів відомого австрійського художника Густава Клімта та його крапкових робіт, розповідь про використання ним у написанні картин золотої фарби, “золоті ” шоколадні монетки для всіх присутніх, пізнавальна вікторина, розіграш іграшки-антистресу, конкурс цікавої історії. Нові неймовірні крапкові ідеї втілювалися студійцями на своїх білих полотнах.

А ще було багато імпровізації, жарти, обійми, сміх та фотосесія. Адже студія малюнка “Три крапки ..” – це вільний творчий простір.