З нагоди Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання у  Рівненському ліцеї №12 у 1-Б класі (класний керівник  ̶ Грибчук Світлана Миколаївна)  відбулося справжнє свято креативу, пізнання  та майстерності – літературна вітальня «Проба пера від Євгенії Гембаровської» та презентація її авторської книги «Пластилінові цифри». Неймовірні емоції, аншлаг,  гарний настрій, захват та антистрес  ̶  це той мінімум, який подарувала автор діткам своєю насиченою програмою.

Пані Євгенія однозначно талановита поетеса (знані всім її поліські ронделі), відмінний прозаїк (викликають захват у читачів її оповідання-тавтограми) та  економіст, прекрасний різьбяр по дереву, вправно вишиває, робить намиста, малює, створює ілюстрації з пластиліну. Першокласники заворожено слухали автора: спочатку у класі  ̶  вірші, розповіді, загадки, а потім і в укритті  ̶ на основі авторських ілюстрацій до книги створювали свої, і все це пластиліном. Так як девіз пані Євгенії  ̶  «Все буде добре» (навіть книгу свою прозову письменниця   назвала «Буде добре»), то захід пройшов «на ура».

Дітки вдосконалювали свої моторні навички, фантазували, сміялися, навіть підтанцьовували. Більшість діток класу виявили бажання придбати і мати вдома книгу «Пластилінові цифри», щоб  вдосконалюватися у пластиліновій майстерності вдома, читати її. Директор ліцею №12 Луцюк Тетяна Валеріївна теж відвідала наш  майстер-клас та була в захопленні від таланту Євгенії Гембаровської та прекрасних робіт діток.

До нових цікавих зустрічей!