Рівненська обласна бібліотека для молоді у гуртожитку, де проживають внутрішньо переміщені внаслідок війни особи провела «Літературну композицію «Поетка вогненних меж» (до дня народження Олени Теліги).
Під час заходу присутні дізналися про творчий та життєвий шлях цієї непересічної української поетеси, публіцистки та знаної громадської діячки. Олена Теліга – великий борець за волю України у минулому столітті. Ведуча заходу розповіла, що дитинство та рання юність Олени минули у імперському Санкт-Петербурзі, проте її сім’я була з давніх українських родів – інтелігентна та заможна, і не цуралася нічого українського. Пізніше життя занесло письменницю у тодішню Чехословаччину, де вона потрапила у дуже українське середовище, тоді і сталося її творче та особистісне становлення. На жаль, життя цієї вольової жінки трагічно обірвалося у сумнозвісному Бабиному Яру.
Також під час заходу послухали чимало тематичних музично-літературних композицій, зокрема: «Українську рапсодію» А. Кос-Анатольського, «Чуєш, брате мій» на сл. Б. Лепкого, «Пісню січових стрільців», «Я сьогодні щось дуже сумую» та інші.
Дякуємо усім за увагу та до наступних зустрічей!