Рівненська обласна бібліотека для молоді провела народознавчу гру-вікторину “А вже весна кожним днем красна” для внутрішньо переміщених осіб за місцем їх проживання (в одному із гуртожитків Рівного). Головна мета такої вікторини поглибити знання учнів про духовну культуру українського народу, його обрядів, традицій та календарних свят. А також виховувати бажання відроджувати національні традиції, оберігати національні і духовні цінності свого народу.

Весна – пора року, яка навіює особливу радість та світлі сподівання, а наші предки вважали цю пору оновленням природи. Кожен куточок нашої країни має свої весняні обряди і бібліотекарі молодіжки радо поділилися ними з усіма учасниками народознавчої вікторини.

Молодь та діти також дізналася безліч весняних народних прикмет, звичаїв Рівненщини і відповідали на такі цікаві запитання:

  • коли починалося закликання весни?;
  • який птах першим повертається з вирію?;
  • чому перед дощем ластівка низько літає?;
  • як називається другий день Великодня?;
  • чому зозуля немає свого гнізда?;

Всі учасники гри в активному діалозі ділилися звичаями і традиціями, яких дотримуються у своїх рідних містах та родинах.  Спілкування вийшло пізнавальним, веселим, а атмосфера теплою. На завершення вікторини всі отримали  заохочувальні солодкі подарунки.

До нових зустрічей на заходах молодіжки!