Рівненська обласна бібліотека для молоді провела обласний вебінар «Інтерактивна книгозбірня: інструменти та технології для проведення цікавих заходів». Незважаючи на вимкнення електроенергії, проблеми зі зв’язком працівники молодіжки та наші колеги з області змогли під’єднатися до зустрічі на платформі Google Meet. Всього до нас приєдналося 98 учасників, було 60 підключень з таких ТГ: Рівненська, Клеванська, Березнівська, Здолбунівська, Клесівська, Вараська, Дубровицька, Корецька, Головинська та інші територіальні громади. Дякуємо колегам з Дніпропетровської, Одеської, Запорізької та Сумської областей, які також взяли участь у вебінарі.

Коротким вітальним словом онлайн-захід розпочала директорка РОБМ – Світлана Патрикей. Про «Публічну бібліотеку територіальної громади: шлях до сучасності» на прикладі КЗ «Публічна бібліотека» Клеванської селищної ради розповіла директорка бібліотеки – Ірина Громик.

З доповідю «Інтерактивний елемент бібліографічного покажчика «Детективні історії Ксенії Циганчук» виступила Наталія Приходько – завідувачка відділу інформаційно-бібліографічної роботи РОБМ. Тему «Можливостей сервісних чат-ботів у роботі бібліотек» висвітлив Віктор Брижко – провідний бібліотекар відділу інформаційних технологій, електронних ресурсів та реєстрації РОБМ.

Галина Гаврилюк – завідуюча відділом обслуговування Здолбунівської центральної бібліотеки розповіла актуальну тему «Моя громада «Homo Legens», а ваша?» про читання та проєкти спрямовані на популяризацію читання у своїй громаді, а також волонтерство. Продовжила Іванна Березюк – завідувачка відділу абонементу РОБМ з доповіддю «Промоція книги у соціальних мережах Рівненської обласної бібліотеки для молоді».

Про  «Майстеркласи в рамках проєкту «ВільноХаб» у молодіжній книгозбірні розповіла Валентина Дамецька –завідувачка відділу читального залу. Також учасники послухали Марію Войцеховську – завідувачку сектору періодики РОБМ, яка нагадала про «Краєзнавчий квест на платформі Telegram, як інноваційна форма масової роботи молодіжної бібліотеки». На завершення про досвід роботи з ВПО поділилася Марія Купрунець – завідувачка відділу сімейного читання РОБМ. Вона підготувала доповідь на тему «Мова як орієнтир до усвідомлення ідентичності».  

Дякуємо усім бібліотечним фахівцям за активність, досвід роботи, яким ви ділилися та інтерес до нашого вебінару!

Share:

administrator