Рівненська обласна бібліотека для молоді мала за честь провести онлайн-презентацію, у форматі «facebook-live», першого вишитого тиражу «Марії» Уласа Самчука англійською та українською мовами. Подію приурочили до  Дня пам’яті жертв Голодоморів. Книгу створила відома майстриня народної творчості, авторка бренду «Креативна книга», письменниця та журналістка, лауреатка літературної премії Уласа Самчука  ̶  Олена Медведєва. До книгозбірні завітали почесні гості, молодь та журналісти.

З цієї нагоди вихованці літературно-драматичної студії «Вишневий вітер» Рівненської ЗОШ № 1 ім. Володимира Короленка під керівництвом Олесі Ткачук підготували чудову театральну мініатюру за твором «Марія». Зі вступним словом виступив письменник, заслужений журналіст України, доцент факультету журналістики МЕГУ ім. Степана Дем’янчука, дослідник життя та творчості Уласа Самчука, лауреат літературної премії Уласа Самчука  ̶  Віктор Мазаний.

З теплим вітальним словом також виступили директорка Рівненської ЗОШ №1 ім. В. Короленка – Людмила Грекул, завідувачка cектору «Літературний музей Уласа Самчука» – Оксана Семчишина та директорка Рівненської обласної бібліотеки для молоді – Світлана Патрикей. Для гостей заходу було прочитано уривок з роману «Марія» англійською мовою у виконані учениці ЗОШ №1 Світлани Ничипорук.  Цитати з передмови рівненського видання  продекламувала Оксана Семчишина, а також розповіла цікаву історію про виникнення ідеї вишити «Марію». Цікаво, що до вишивання перших рядків долучилися учні та вчителі Тилявецького НВК,  на базі якого знаходиться Літературно-меморіальний музей імені Уласа Самчука. За словами пані Олени, це було неймовірно.

Дякуємо за неймовірні враження, цікаву презентацію та тепле спілкування усім гостям. До нових зустрічей!

Share:

administrator