Сьогодні молодіжна бібліотека спільно з студентами Рівненського фахового коледжу економіки та бізнесу дізнавалися про історію освіти у Рівному, а саме Рівненську гімназію (1839-1921 рр.). Сучасні рівняни знають будівлю гімназії як обласний краєзнавчий музей.

Екскурс у минуле провела Ольга Морозова – рівненська науковиця, завідувачка сектором впровадження цифрових технологій Рівненського обласного краєзнавчого музею. У своїй науковій практиці досліджує діяльність закладів культури та освіти регіону у XIX-XX ст., етнокультурні традиції, музейну інноватику тощо.

Краєзнавиця розповіла молоді деякі історичні факти: про будівництво; як створювалася прогресивна українська система навчання і виховання; побут тогочасних учнів та вчителів;  а також про відомих постатей, які викладали у гімназії, наприклад Пантелеймон Куліш, Микола Костомарова та ін.

Дуже цінними є збереженні до сьогодні фото, спогади гімназистів та факти про суспільне життя Рівного ХІХ – початку ХХ сторіччя. Чекатимемо на продовження мандрівок історією нашого міста.