До Дня Героїв Небесної Сотні Рівненська обласна бібліотека для молоді провела показ документального фільму «Україна. Майдан. Перезавантаження» для молоді ВПУ 1.

Ведуча зазначила, що ця картина створена на основі відеоархівів військового репортера Руслана Ганущака. Візуальний ряд у поєднанні з музикою квартету бандуристок «Ґердан» створили розповідь стрічки. До вступного слова перед показом також долучився викладач історії Красовський Андрій Васильович. Він розкрив суть суспільного та історичного значення Революції Гідності.

Бібліотекарка також нагадала присутнім, що 20 лютого щорічно ми вшановуємо День Героїв Небесної Сотні, які загинули у Києві на Майдані. Найстрашніші моменти відбувалися на вулицях Грушевського та Інститутській. Переломні події зими 2013-2014 вписані у новітню історію як Революція Гідності, адже це про захист українським народом ідеалів демократії, своїх прав та свобод, європейського майбутнього України. Одну з ключових ролей у цій історії зіграла молодь, адже у ніч на 30 листопада 2013 був силовий розгін студентів.

Після перегляду відбулося обговорення. Пам’ятаємо про Героїв Небесної Сотні. Дякуємо всім за активну участь!