Для студентів ВСП «Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП» провели поетичну зустріч з Юрієм Матвійчуком «Сплять музи на крилах вітрів».

Ведуча розповіла, що Юрій  Матвійчук навчався у Рівненському державному гуманітарному університеті на факультеті культурологія, спеціалізація педагог-організатор, викладав у Розвазькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, на даний час працює консультантом в управлінні освіти виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Перша віршована збірка митця «О … бій… ми…» вийшла друком у 2013 році. Наступні поетичні видання «HameleON» (2017), «Рваними Римами (2021)» були відзначені Всеукраїнською літературною премією ім. Григора Тютюнника, Рівненською обласною премією ім. М. Дубова. У 2019 році збірка поезії «HameleON» визнана кращим виданням Рівненщини для молоді.

Юрій зачитав вірші із своїх збірок, вірші сьогодення, які мають вийти в новій збірці (присвячені другу, який загинув на війні, брату, який служить в ЗСУ).

Студенти цікавилися  чому поет вибрав романтичну тематику, чи легко лягає поезія на музику, що раніше народжується вірш чи пісня, де бере гроші поет на життя, як батьки відносяться до творчості поета, чи пізнають на вулиці, чи запрошують проводити корпоративи, як навчався в школі, чи отримував трійки, чи закоханий, чи є вірші, які присвячені людям, які викликають негативні емоції, чи займається волонтерством.

Юрій Матвійчук розповів, що  його твори увійшли до антології «Досвід війни: українські голоси» у рамках проєкту Experience of war: Ukrainian voices за підтримки Британської Ради та Європейського Союзу.

Виконуючи пісні під акомпанемент гітари, молодий поет зачарував аудиторію своїми палкими почуттями, патріотичною і ліричною поезією.

Поезія Юрія Матвійчука проникнута активною громадянською позицією і романтизмом. Зустріч пройшла в теплій, душевній атмосфері, і не залишила байдужим жодного з присутніх.