Російсько-українська війна зачепила села та міста з перших днів широкомасштабного вторгнення ворожих військ. Світанок жителів громад настав із вибухами ракет, артилерійськими обстрілами та пожежами. Під російською окупацією опинилися низка територіальних громад.

 Український інститут національної пам’яті (https://uinp.gov.ua/) підготував інформаційні матеріали до річниці визволення областей України, що були під окупацією рашистських загарбників. 

Житомирщина  (https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/vyzvoleni-regiony-materialy-do-richnyci-deokupaciyi/rik-vyzvolennya-zhytomyrshchyna)  

Сумщина  (https://uinp.gov.ua/aktualni-temy/rik-vyzvolennya-sumshchyna
Київщина (https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/vyzvoleni-regiony-materialy-do-richnyci-deokupaciyi/rik-vyzvolennya-kyyivshchyna
Чернігівщина (https://uinp.gov.ua/informaciyni-materialy/vyzvoleni-regiony-materialy-do-richnyci-deokupaciyi/rik-vyzvolennya-chernigivshchyna


Медійна кампанія #МістаГероїв спрямована на привернення додаткової уваги вітчизняної та світової спільноти до героїчних подій та водночас московських злочинів в Україні.