У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася творча майстерка під гаслом «Соняхи нашої пам’яті» (до Дня пам’яті загиблих захисників України).

29 серпня 2024 року вшановується День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цьогоріч минає 10 років від дня Іловайської трагедії –  події, що стала символом незламності українського духу та героїзму наших захисників проти російської навали.

Ті трагічні події розгорталися саме на полях соняхів, які вже дозрівали. І саме під цими соняхами сотні Захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя за незалежність нашої країни

Юні читачі Рівненської обласної бібліотеки для молоді виготовили соняхи, як знак про пам’ять про кожного героя.

Сонях став символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни. Для кожного з цих воїнів Україна була як сонце в його душі, що зігрівало і надихало захищати рідний дім.

Тому сонях пам’яті є не тільки символом історичної мужності українських воїнів, але й символом життя України. З чорним зернятком, що нагадує українську землю, яка завжди проросте, адже українці продовжують жити, любити, творити,  незважаючи на всі спроби  їх знищити.

Дякуємо усім за активну участь у нашому заході!