Сьогодні відбулося заняття у школі майстерності «Бібліопрофі» на тему «Читай, але розрізняй (медіаграмотність для бібліотекарів)». Актуальність теми пов’язана з тим, що бібліотеки, висвітлюючи та поширюючи правдиву інформацію, беруть активну участь в інформаційній протидії. Бібліотекарі навчають користувачів критично оцінювати інформацію, щоб виявляти фейки та провокативні публікації.

У рамках школи майстерності бібліотекар розповідала про джерела, з яких ми отримуємо інформацію, про основні цілі на шляху до становлення медіаграмотної особистості, про ознаки, за якими можна визначити рівень медіаграмотної людини, назвала перелік правил розпізнавання фейкових новин. Крім того, було висвітлено правила добору достовірної інформації, які відповідають принципам виробництва інформаційно-аналітичної продукції.

Кожен переконався, що бібліотеки сьогодні – це не просто сховища книг, а інформаційні центри розвитку суспільства, хаби цифрової освіти. А проєкти, які реалізують за участі бібліотек, підтверджують їх важливість.