▪️

 «Як пригорнути кактус?»  Анна Гресь
Ця книга для тих, у кого вдома є незрозумілий, вередливий, різкий, агресивний підліток, який ще вчора був милим, ласкавим, добрим малюком. І для тих, у кого вдома є замкнений, мовчазний, ображений на весь світ підліток, який ще вчора був усмішливим, товариським, відкритим. Книга покликана допомогти мамам і татусям зрозуміти і прийняти свою «нову» дитину, яка подорослішала.

▪️

 «Ігри, у які грають люди» Ерік Берн
Доктор Ерік Берн розкриває таємні прийоми, які керують нашим життям. Усі ми, не усвідомлюючи цього, постійно граємо в ігри – подружні та сексуальні, серйозні ігри з керівниками та суперницькі ігри з друзями, в ігри, що визначають статус та сімейні сутички.  Ерік Берн детально описує понад 120 ігор, у які ми граємо самі та у які нас залучають навколишні. А також дає поради для тих, хто хоче навчитись протистояти прийомам ігор, у які вас намагаються втягнути.

▪️

 «13 ключів до розуміння себе, свого оточення та своїх стосунків» Анна Просвєтова
Книжка, точніше справжня порадниця, не лишень для дівчат, а й для їхніх мам. Це історія всього жіноцтва, що стикається з проблемами особистого життя, самоусвідомлення, спілкування з оточуючими. Це ключ до вирішення цих проблем. Точніше, не один ключ, адже у книзі міститься 13 розділів, 13 ключів. І вони відмикають двері до вирішення багатьох життєвих питань.

▪️

 Бути собою. 10 гаджетів для щастя» Олена Тараріна
Книжка допоможе підліткам отримати детальну карту вирішення багатьох проблемних ситуацій, подивитися на себе зі сторони та зробити правильні дії. Книга також стане у нагоді батькам, які хочуть краще зрозуміти свою дитину та вчасно її підтримати. Досить наочно для підлітка показано, що для кожного бажання є свій шлях. Існує навігатор і потрібно лише дотримуватися маршруту — обирати хороші думки, робити правильні рішення та діяти з огляду на свої принципи.

▪️

 «Що варто знати у свої 20. Дозволь собі бути не таким, як усі» Тіна Сіліг
Коли ми починаємо кар’єру, відкриваємо власну справу чи стартуємо з новим проектом, то часто боїмося і йдемо протореним шляхом. Школа, університет та оточення нав’язують нам: обери стандартний варіант, це найбезпечніше. Однак іноді найкраща стратегія — це помилятися, експериментувати й мислити креативно. І неважливо, вам 20 чи 50. Це не черговий підручник з покроковими інструкціями, як досягти успіху, а історія про те, як залишатися сміливим, рішучим і не боятися бути унікальним усе життя.

▪️

 «Посібник з виживання для дівчат»  Крістіна де Вітте
Чи легко бути дівчинкою-підлітком? Стрімке дорослішання та зміна інтересів, незручності у спілкуванні з ровесниками, труднощі з навчанням та постійні непорозуміння з батьками – це лише верхівка айсберга серед того, що непокоїть у підлітковому віці.
У книзі немає нудних повчань; вона побудована як душевна розмова зі старшою подругою, в якої можна спитати про що завгодно: про дієти і секс, власну самооцінку або першу роботу…

▪️

 «Емоційний успіх. Як отримати бажане та необхідне від життя за допомогою трьох ключових емоцій» Девід Дестено
Прагнете розвинути наполегливість і силу волі, щоб досягти успіху? А чи справді це потрібно?
Автор книжки доводить: дієвішими за силу волі та витримку є емоційні інструменти. Три найважливіші соціальні емоції — співчуття, вдячність і гордість — допомагають нам досягнути мети в різноманітних життєвих сферах. Як саме вони працюють та як їх культивувати — на ці питання й відповідає книжка.
Вона буде корисною всім, хто націлений на успіх, а також зацікавленим у пізнанні таємниць людської психіки.