З нагоди Міжнародного дня рідної мови Рівненська обласна бібліотека для молоді провела для учнівської молоді ЗОШ № 15 «Лінгвістичну подорож «Подорож океанами рідної мови».

Ведуча розповіла, що історично це свято пов’язане з сумною подією, коли у Бангладеші відбулося повстання жителів проти заборони уряду вживати бенгальську мову, під час цього загинуло багато людей. Через багато років потому ЮНЕСКО визнали цінність та унікальність кожної мови.

Також присутні говорили про те, що для кожного народу своя мова є унікальною і неповторною, з нею пов’язані наші ідентичність, історія, культура тощо. А ще у цей день привертається увага до мов, що перебувають на межі зникнення.

Бібліотекарка запропонувала учням позмагатися та перевірити власні знання рідної української мови. За кожну правильну відповідь учасники отримували невеликий солодкий сюрприз, а на кожну відповідь давалося дві спроби. Якщо хтось один давав невірну відповідь, інший намагався дати вірну, таким чином, одна людина могла дати одну відповідь. З вікторини ми дізналися чимало цікавих і дивовижних фактів про українську мову.

Дякуємо всім, гра була чудовою! До нових зустрічей!