📚
📌

 До Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!»  бібліотека підготувала добірку молодіжних книг,  в якій кожен знайде собі твір до душі.  Тут і фантастика, і підліткові співпереживання, і щире кохання, а також герої, які прагнуть врятувати світ….

🎈

 “Усім хлопцям, яких я кохала” – Дженні Хан
Кохати — не завжди радісно, особливо якщо ваш обранець — колишній вашої сестри…

🎈

“І знов Олівія” –  Елізабет Страут
Олівія — геніальний витвір… Ця жінка зізнається у своїх недоліках однаково відверто і собі, й іншим. На сторінках цієї зворушливої книжки відображена велика й жахлива плутанина життя.

🎈

“Дюна” – Френк Герберт
Ця культова сага — про вічну боротьбу і жагу до перемоги, про ціну справедливості і вибір шляху.

🎈

“Зоря морів”- Джозеф О’Конор
Сюжет його розгортається важкої зими 1847 року, коли пасажирський корабель «Зоря морів» відплив до Нью-Йорка з Ірландії, яку роздирали беззаконня і жахливий голод.

🎈

 “Орикс і Деркач” – Маргарет Етвуд
Через перенаселення Земля може стати непридатною для життя. Знаряддям викорінення старого світу має стати глобальна пандемія страшної хвороби, ліків від якої немає…

🎈

 “Проклятий двір” – Іво Андріч
Цей роман побудовано за принципом «історія в історії». Попри напружений сюжет, це ще й філософський роман, у якому притча про братів-суперників переростає в роздум про сутичку романтичного й прагматичного начал.

🎈

 “Інструкція до запасного серця” – Тамсин Мюррей
Приголомшливий та зворушливий роман про втрати, провину та непередбачуваність кохання. Життя підлітка — складна штука. Але ми сподіваємось, що ця книжка допоможе юному читачеві розібратися у собі, відкрити власні суперсили та запалити вогник оптимізму.

🎈

 “Змарновані мрії” – Мішель Бюссі
Наталі й Олів’є мають усе, що можна бажати для родинного щастя. Аж раптом низка дивних збігів змушує жінку згадати епізод із молодості, який стосується її давньої таємниці.

🎈

 “Знайди мене” – Ф. Дж. Вернон
«Знайди мене» – захопливий психологічний трилер, у центрі сюжету історія Ґрей Ґодфрі і її родини, життя яких змінюється під час її приїзду до рідного містечка на Різдво.

🎈

 “На зламаних крилах” – Кетрін Сентер
Одного дня достатньо, аби життя кардинально змінилося. Маргарет тільки-но отримала роботу мрії та освідчення від коханого — і потрапила в авіакатастрофу. Та наче сонце серед хмар з’являється він – її янгол-охоронець. Той, хто здатен спіймати її до того, як вона впаде…

🎈

 “Сім щасливих днів” – Розі Волш
Сара тільки-но розлучилася, і доля одразу звела її з Едді. Здається, таке трапляється лише у мелодрамах. Але ноді є речі, про які ліпше не знати. Особливо про тих, кого ми любимо…

🎈

 “Жінка без гробівця” – Мартін Поллак
Мартін Поллак досліджує невідому історію своєї родини й укотре доводить, що є злочини, про які не можна мовчати.

🎈

 “Франческа. Повелителька траєкторій”  – Дорж Бату
Герої книжки, працівники НАСА, відповідають за траєкторії і орієнтацію сателітів. Найчастіше у різні халепи потрапляє сицилійка Франческа. Усе, до чого вона торкається, вибухає, горить і розбивається… А космос близько.