У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулося знайомство із серією інклюзивних книг універсального дизайну навчального спрямовування «Маленький Круасан у великому світі». Подія відбулася в рамках Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання за участі внутрішньо переміщених осіб із зони бойових дій.

Знайомство із проєктом провела співавторка серії інклюзивних книг універсального дизайну «Маленький Круасан у великому світі», українська поетеса, прозаїкиня, перекладачка, бардеса  Валентина Люліч.

 На заході діти ознайомилися із серією з 7 інклюзивних навчально-пізнавальних видань «Маленький Круасан у великому світі» та виготовлених до них сім розвиваючих відео пластилінової анімації. Особливо вразило, що книги виготовлені із застосуванням універсального дизайну, повнокольровим друком, великим кеглем, з малюнками та дублюванням шрифтом Брайля і адаптовані тактильними малюнками для незрячих.

Головний герой книг – Круасан, приміряє на себе різні ролі: лікаря, офіціанта, пішохода, спортсмена, рятувальника, модника та чепуруна. Книги спрямованні на навчання дітей, в тому числі і дітей із інвалідністю, а також покликані сприяти соціалізації дітей з інвалідністю до навколишнього середовища, пізнання світу та побуту, вивчення основних правил поведінки у суспільстві. Зокрема, правил пожежної безпеки, дорожнього руху, надання першої домедичної допомоги, правил поводження у громадських місцях тощо.

Пані Валентина детально розповіла про історію створення книг та всіх учасників творчого процесу, а також спільно  з дітками прочитали одну з частин серії інклюзивних книг, а саме «Круасан-рятувальник». Захопленні маленькі учасники заходу отримали заохочувальні та солодкі подарунки за інтерактив, а також слухали авторські пісні під акомпанемент гітари від Валентини Люліч. І навіть, отримали урок гри на інструменті.

Дякуємо, всі учасникам за участь та створений хороший настрій. До зустрічі на заходах бібліотеки для молоді!