Віктор Янкевич – український письменник, детективіст родом з Кременцю (Тернопільська область). Член Національної спілки письменників України з 2019 року. Автор книг «Тенета», «Копія», «Відплата», «Вбивство в бібліотеці на Ринку, 9», «Останній лист»
Його письменницька діяльність почалася з віршів, над прозою Віктор почав працювати у 25 років. У 2018 році побачив світ його дебютний роман «Тенета». У тому ж році вийшов і другий роман «Копія». У 2019-му вийшли детективні повісті «Відплата» та «Вбивство в бібліотеці на Ринку, 9». У 2020 році – перший любовний роман «Останній лист». У 2021 році автор представив читачам одразу дві книги – детектив «Тенета 2.0» та роман про буремні 2000-ні «Тачки і Тьолки».

Книжки “Відплата” і “Вбивство в бібліотеці на Ринку, 9” Віктора Янкевича потрапили у довгий список книжкової премії “Еспресо. Вибір читачів” у номінації “Література для дорослих.

Нещодавно в нашій бібліотеці відбулася презентація його гостросоціального детективу «Тенета 2.0», який розкриває проблему торгівлі людьми, зокрема дітьми та який написаний на основі реальних подій.
24 лютого, з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, письменник вступив до лав захисників, щоб боронити нашу країну. (позначити в фб__Віктор Янкевич) пишаємось та чекаємо з нетерпінням нашої перемоги і презентації Вашої нової книги «Тачки і Тьолки» в стінах нашої бібліотеки.