Ulibrv #прокниги #книгадня

💙«Свята моєї Батьківщини: Дитячий календар ілюстрований»
Історія свят – це, мабуть, найцікавіша сторінка світової культури. Свята бувають різні — релігійні, державні, професійні, сімейні. Кожне свято — це радість, щире спілкування, розваги та частування. Усі вони пов’язані з давніми традиціями та визначними історичними подіями.

💛 «Веселих свят!» Брати Капранови
У книзі ви знайдете все про головні українські свята – історію, традиції, прикмети, ритуали, а ще пісні з нотами, святкові страви із рецептами, ігри та забави, рукомесло зі схемами, і до того ж, багато малюнків та іншої корисної інформації.
Книжка навчить святкувати українські свята по-сучасному і водночас так, як це робили наші дідусі та бабусі.

💙 «Звичаї українців у народному календарі» Лідія Артюх
23 розділи книжки присвячені святам календарного року українського народу – від Святвечора до дня святого Андрія. Кожен розділ містить етнографічний нарис та докладні рецепти традиційних страв національної кухні (загалом близько 300). Читач познайомиться зі звичаями, яких дотримувалися наші предки, збираючись за святковим столом. Кожна господиня матиме можливість урізноманітнити меню своєї родини смачними борщами, ковбасами, варениками та безліччю інших смачних страв, рецепти яких дбайливо зібрані автором по різних регіонах України.

💛 «Звичаї нашого народу» Олекса Воропай
Це неординарний опис народно-календарних звичаїв, вірувань і уподобань українців. Праця розподіляється на чотири частини: “Зима”, “Весна”, Літо , “Осінь , в окремій праці розповідається про одяг укра¬їнців. Книга розрахована на широке коло читачів. Її матеріали мо¬жуть бути використані для проведення обрядів, підготовки свят, а також вчителями та учнями на уроках з народознавства.

💙 «Українське народознавство» Галина Лозко
Автор не тільки значно розширила коло народознавчих проблем, але і доповнила книгу новими фактичними даними (зокрема розділи про походження українського народу, міфологію, пантеон слов’янських Богів, державну символіку, додано відомості про цілющі рослини і священних тварин тощо).
Відтворено давній календар наших Пращурів “Коло Свароже”, зроблено докладний аналіз Велесової Книги, яка нині вивчається у курсі шкільної програми з літератури. Видання доповнене ілюстративним матеріалом, а також великим списком наукових джерел.

💛 «Енциклопедія нашого українознавства» Александр Кривенко
Ще у далеких 90-х у журналістів Олександра Кривенка та Володимира Павліва, що працювали у телепроекті «Вікна-новини», з’явилася ідея написати книжку про людей, яких вони знали, про події, учасниками і свідками яких були, про свої радощі і печалі, мрії і фантазії. І хоч автори трактували свою книжечку як дуже особисту, вона знайшла свого вдячного читача і навіть стала культовою у певних колах.