Рівненська обласна бібліотека для молоді провела обласний вебінар «Особливості роботи бібліотек в умовах воєнного стану». Повномасштабна, невиправдана та жорстока війна росії проти України триває уже понад два місяці. Цей складний час вніс корективи у роботу, проте бібліотечні фахівці досить швидко оговталися, адаптувалися та розпочали роботу у нових умовах – умовах воєнного стану. Тому наш традиційний весняний обласний семінар був проведений для бібліотекарів області на платформі Google Meet у форматі вебінару на цю актуальну тематику. До нас приєдналося 171 учасників з: Вараської ТГ, Бугринської ТГ, Тараканівської ТГ, Корнинської ТГ, Березнівської ТГ, Крупецької ТГ, Білокриницької ТГ, Городоцької ТГ, Дубенської ТГ, Степанської ТГ, Корецької ТГ, Рівненської ТГ, Олександрійської ТГ, Клеванської ТГ, Малолюбошанської ТГ, Костопільської ТГ, Гощанської ТГ, Локницької ТГ, Рафалівської ТГ, Малинської ТГ, Шпанівської ТГ, Зорянської ТГ, Мирогощанської ТГ, Ярославицької ТГ, Повчанської ТГ, Дубровицької ТГ, Зарічненської ТГ, Смизька ТГ та ін.
Робота вебінару розпочалася з виступу директорки молодіжної книгозбірні – Світлани Патрикей, яка розповіла про досвід роботи Рівненської обласної бібліотеки для молоді у час війни. Зокрема, про основні напрямки роботи: волонтерство, традиційна бібліотечна діяльність, робота із ВПО та організацію праці працівників.
Також ми почули інші цікаві, інформативні доповіді: про створення краєзнавчих електронних бібліографічних ресурсів бібліотеки (в умовах війни) розповіла Наталя Приходько (завідувачка відділу інформаційно-бібліографічної роботи); щодо адаптації ВПО в умовах воєнного стану ( з досвіду роботи ВСЧ) розповіла Марія Купрунець, завідувачка відділу сімейного читання); про облаштування книжкових полиць у місцях проживання ВПО, як одну з форм промоції читання під час військового стану поділилася Марія Войцеховська, (завідувачка сектору періодики); щодо вікторин та майстеркласів, як способу психологічного розвантаження ВПО зазначила Валентина Дамецька (завідувачка відділу читального залу); про активність сучасної молоді в інформаційному просторі розповідала Валентина Заблоцька (завідувачка відділу маркетингу та методичної роботи); як реорганізувалася робота відділу комплектування і обробки у волонтерську діяльність в умовах воєнного стану поділилася Ольга Колнооченко (завідувачка відділу комплектування фондів та каталогізації документів); про книготерапію, як засіб подолання стресу презентувала Іванна Березюк (завідувачка відділу абонементу).
Дякуємо всім доповідачам за вашу плідну роботу, а учасникам за увагу та хорошу атмосферу. До нових зустрічей. Перемоги Україні та миру всім нам!