🍀🍀Ось і прийшов теплий, сонячний та зелений травень. У останньому місяці весни чимало актуальних, цікавих та ювілейних дат. Подивимося, що ж саме відзначається у нашому щомісячному “Українському календарі”? 🙂
🍀🍀День пам’яті та примирення – офіційне свято перемоги над нацизмом відзначається у Європі 8 травня.
🍀🍀8 травня – День матері — міжнародне та локальне свято на честь матері сім’ї, а також материнства, материнських зв’язків та впливу матерів у суспільстві.
🍀🍀12 травня – Міжнародний день медичної сестри — святкування внеску медичних сестер у розвиток суспільства. Проходить щорічно 12 травня під егідою Міжнародної Ради медсестер.
🍀🍀Міжнародний день сім’ї́ — міжнародний день, що відзначається в системі Організації Об’єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 15 травня.
🍀🍀18 травня у світі та Україні проходить Міжнародний день музеїв.
🍀🍀19 травня – Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня.
🍀🍀Щороку у третю суботу травня, цьогоріч – 21 травня, Україна відзначає День Європи. Для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура.