Відкриваємо першу сторінку літа – червень! Що ж важливого та цікавого відзначається у червні, ви дізнаєтеся у нашому новому “Українському календарі”.
🌿1 червня – День захисту дітей. Ця важлива подія закликає всіх дорослих до зусиль по забезпеченню дітям гідних умов життя, освіти й відпочинку, а також надійного захисту від насилля та експлуатації. Першою країною, яка запровадила це національне свято, стала Туреччина. В 1920 році там вперше офіційно проголосили День захисту дітей і стали відзначати його 23 квітня.
🌿4 червня припадає Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії. У військових конфліктах, аморальних терористичних актах по всьому світу, від випадкових вибухів старих снарядів під ґрунтом гине велика кількість дітей. Такі страшні події – результат дій дорослих людей, які засліплені жагою влади та грошей і не можуть знайти компроміс для припинення конфлікту.
🌿5 червня відзначається День навколишнього середовища. З метою пропагування обізнаності та спонукання до практичних дій на захист природи проводиться подія, встановлена 1972 року Генеральною Асамблеєю ООН і яку відзначають мільйони людей у всьому світі. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972) за результатами якої створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).
🌿15 червня – День захисту людей похилого віку. Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей – саме так розгорнуто називається щорічна подія, що відзначається світовою спільнотою починаючи з 2011 року.
🌿28 червня – День Конституції України.