Рівненське обласне об’єднання громадян “Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» провели тренінг «Психологічна допомога постраждалим від домашнього насильства» у молодіжній бібліотеці. Впродовж трьох днів психологи та учасники тренінгу спілкувалися, навчалися, виконували різноманітні тренування та завдання.
Метою цих тренінгів є надання необхідних знань щодо поняття домашнього насильства, форм, причин, та умов його проявів, правових основ запобігання та протидії домашньому насильству, взаємодії поліції з іншими державними та недержавними організаціями в системі надання комплексної допомоги постраждалим особам, а також організації роботи мобільних груп реагування на факти вчинення домашнього насильства.
Під час тренінгу розглядалися питання: психологічні особливості домашнього насильства, цикл насильства, психологічні особливості постраждалої особи і кривдника, особливості взаємодії з постраждалою особою та кривдником; особливості та умови ефективного навчання дорослих, організаційно-методичні умови проведення навчання, а також говорили про мистецтво спілкування та довіру і т.д.