З нагоди Дня Незалежності України фахівці бібліотеки для молоді провели поетичну композицію «Україно, ти моя молитва». До заходу долучилися молоді письменники Рівненщини, внутрішньо переміщені особи, користувачі молодіжки.

З авторською поезією познайомили аудиторію письменниця, телеведуча Анна Щавінська та поетеса, журналістка Марія Дума. До заходу долучився і молодий митець Захар Сидорук, котрий, разом з донькою Софією, зачитав вірш Тараса Шевченка «Думи мої, думи мої» та інші твори присвячені пам’яті Кобзаря.

З вуст молоді також звучали рядки з творів Павла Тичини, Василя Стуса, Олександра Берестяного, Ліни Костенко та ін. Активну участь у поетичній композиції взяли фахівці молодіжки. Зокрема, Ганна Лукасевич, Валентина Дамецька та Юлія Мещерякова познайомили аудиторію з творчістю українських письменників.

Музичний супровід заходу забезпечили бібліотекарки, музикантки Ірина Красюк та Олена Кириченко. Під звуки сирен в укритті молодь співала українські хіти «Червона рута», «Нехай і холод і вітри…», «Ніч яка місячна, зоряна, ясная», «Україна», «Чом ти не прийшов?», «Мельника дочка» тощо.

Доки наш дух незламний – Україна непереможна!