У гуртожитку, де проживають внутрішньо переміщені особи відбувся пізнавальний захід, де всі охочі поринули у віртуальну подорож у світ здоров’я, та познайомилися з книгами про мікроби. Крім того, у рамках заходу відбувся майстерклас з кляксографії «Мікроби».
Ведуча запропонувала почитати та погортати деякі яскраві книги з фонду молодіжки. Особливо сподобалися «Пригоди Тимка у світі бактерій» (М. Косовська, А. Тяхт, Д. Алексєєв, С. Тяхт) та «Хто живе в тобі. Історії про мікробів, для яких ти рідний дім» (К. Імер). Там багато яскравих ілюстрацій та надзвичайно цікавої інформації.
На майстеркласі з кляксографії нам знадобилися: папір, акварельні фарби, пензлики, трубочки, вода. Наші акварельні малюнки-мікроби учасники «видували» за допомогою трубочок. У кожного вийшов свій неповторний малюнок, і потрібно було домалювати обличчя. Вийшли яскраві та цікаві ілюстрації. Усім сподобався експеримент. У тарілку з водою насипається кухонний мелений перець. Коли ми просто кладемо туди нашого пальця, перчинки притягуються, якщо це зробити з милом, то «розбігаються». Це наочний приклад, чому потрібно мити руки з милом, адже шкідливі бактерії просто відштовхуються від нашої шкіри.
Дякуємо всім за інтерес та увагу!