З нагоди 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької Рівненська обласна бібліотека для молоді провела Творчий портрет «Гордість нації – славетна Соломія Крушельницька» для студентської молоді Рівненського музичного училища РДГУ.

Під час заходу ведуча розповіла як відданість своєму таланту, творча харизма та незламний характер привели Соломію до сузір’я найвидатніших світових класичних співаків всього ХХ століття.

Ми дізналися і про дослідників творчості, зокрема М. Головащенка та цікаву інформацію про незвичайний та дуже обдарований рід Крушельницьких з Тернопільщини. Послухали уривки аудіо творів та обговорили найбільш яскраві образи та виступи Соломії Крушельницької. Адже на її концерти чи опери у Європі не вистачало місць для всіх охочих. Серед її численних нагород та відзнак, зокрема, звання «Вагнерівська примадонна» XX століття.

Важливо, що де б не була Соломія Крушельницька собою вона завжди презентувала Україну та говорила про неї з гордістю, свої особисті камерні виступи вона любила завершувати українськими народними піснями. Дякуємо молоді за активність!