Рівненська обласна бібліотека для молоді інформує про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів «Врятувати від забуття», метою якого є підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, подолання історичних міфів. У конкурсі, який започаткований у 2007 році, можуть брати участь учні старших класів, студенти, учителі. На конкурс можуть подаватися як індивідуальні так і групові проекти.

Організаторами Всеукраїнського конкурсу є Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України та комітет Верховної Ради України з питань науки, освіти та інновацій у співпраці з місцевими органами влади, Київським міським будинком учителя. Також в організації заходу беруть участь представники Інституту історії України НАН України, Кабінету Міністрів України, Національної спілки письменників України.

Конкурсні роботи учасника (учасників) слід надсилати на адресу vriatuvaty-vid-zabuttia@ukr.net до 1 грудня поточного року. До участі у конкурсі приймаються творчі проекти аматорські документальні та ігрові відеоролики у форматі avi. Тривалість фільму не має перевищувати 8 хвилин. На початку відеороботи має бути чітко вказано назву матеріалу та його авторів з місцем навчання / роботи.

У листі, яким надсилається конкурсна робота, має бути вказано назву відеороботи, авторів та місце навчання/роботи. Авторський текст виконується українською мовою. Подані на конкурс матеріали не рецензуються і не повертаються.

У творчих роботах мають бути використані власноруч відзняті кадри. При використанні у творчих проектах матеріалів, які не були зняті авторами проекту, необхідно зазначити автора матеріалу.

Упродовж грудня – січня журі з числа професійних учителів, режисерів, громадських діячів опрацьовує конкурсні роботи та визначає переможців. Відзначення переможців відбуватиметься наприкінці січня 2023 року, якщо дозволятимуть безпекові умови. Переможці отримають почесні відзнаки та грошові винагороди.