У неділю, 23-го жовтня, до Рівненської обласної бібліотеки для молоді на показ фільму, наданого українським кінодистриб’ютором Артхаус Трафік, «Стоп-Земля» (2021) завітали діти, молодь та дорослі користувачі бібліотеки.

Сюжет фільму оповідає про 16-річну Машу, яка навчається у звичайній київській школі у 11-А класі. Не почуватися дивно і відсторонено в колективі їй допомагають близькі друзі – Яна та Сеня, по-своєму проживаючи напружені шкільні будні. Окрім майбутніх іспитів вийти із зони комфорту Машу змушує закоханість у однокласника Сашка. Вона розуміє, якщо не наважишся запитати – ніколи не дізнаєшся, чи це взаємно.

Фільм був відзначений такими преміями та нагородами: «Кришталевий ведмідь» за Найкращий художній фільм від Юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus, Берлінський міжнародний кінофестиваль, 2021; Гран-прі «Золотий Дюк», Найкращий повнометражний фільм, Найкраща акторська робота, Одеський міжнародний кінофестиваль, 2021; Найкращий повнометражний ігровий фільм, Відкриття року, Найкраща режисерка, Найкраща актриса, Найкращий сценарій, Національна премія кінокритиків «Кіноколо», 2021.

Чекаємо усіх бажаючих на наступних кінопоказах у нашій бібліотеці!