У Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулася неймовірна «Театральна вітальня. Art-зустріч» з Володимиром Петрівим – відомим українським театральним діячем, директором і художнім керівником Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. Цікавий та непересічний актор Володимир Петрів знімався у фільмах київської кіностудії ім. О. Довженка: «Ще до війни», «Вир», «Купальські бувалиці», «Україна в вогні» та інших.

На подію завітали студентська молодь ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука», а також письменники, шанувальники, музиканти та всі охочі. Присутні дізналися, що значимою у житті артиста стала роль Богдана Хмельницького у виставі «Берестечко» за історичним романом Ліни Костенко.

Особливо цікаво було послухати про досвід підготовки та гри пана Володимира у цій виставі. За її створення у березні 2008 року разом з режисером-поставником Олександром Дзекуном він і отримав Національну премію України Імені Тараса Шевченка. Як режисер Володимир Петрів здійснив постановку чисельного ряду вистав Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Одним з останніх проєктів стала гучна вистава «Зерносховище» за п’єсою Наталки Ворожбит. В період війни вони змогли об’єднати творчі зусилля двох українських театрів – Одеського та Рівненського. Крім того, теплою розповіддю стала оповідь про родину, дитинство та патріотизм, роботу театру у воєнний час, викладання за кордоном, про видатних колег та роботу акторів. Почули уривки з «Украденого щастя».

Вдячні Володимиру Петріву та нашим неймовірним слухачам за емоції, запитання та заряд теплом!