З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбувся захід за участі учнівської молоді Рівненського ліцею  № 11. Лекцію «Життя без СНІДу та венеричних хвороб: діємо спільно» провела практикуючий психолог відділу профілактики СНІДу Центру соціально-значущих захворювань КП «ОІЦМС» РОР Тетяна Радченко.

Захід відбувся у форматі діалогу з використанням інтерактивного матеріалу. Молодь ділилася інформацією, що знала про хворобу, а фахівчиня у свою чергу підтверджувала чи спростовувала її. Зокрема, говорили про причини захворювання, способи передачі, методи й терміни діагностування та лікування. До того ж, спеціалістка відділу профілактики СНІДу продемонструвала варіанти тестів для виявлення хвороби, що активно використовуються у закладах охорони здоров’я.

Фахівчиня розповіла про перші випадки захворювання, а також лабораторного тестування ВІЛ в Україні, зокрема на Рівненщині. Дізналася молодь і про статистику захворювання: кількість випадків виявлення ВІЛ, осіб, що перебувають на обліку, смертність в Україні та світі.

Дякуємо Тетяні Радченко за корисну інформацію для нашої молоді.