Сьогодні у молодіжні відбулась чергова зустріч літературного клубу «Read youth», яку провела бібліотекар читального залу. Під час зустрічі учасники обговорювали шедевр світової літератури, який включено до шкільних програм усіх англомовних країн та вивчається в університетах багатьох країн світу, лауреата Нобелівської премії з літератури Вільяма Ґолдінґа «Володар Мух».

У воєнний час на безлюдному острові у віддаленому від материків районі Тихого океану розбивається евакуаційний британський літак. Єдиними хто вижив виявилися діти молодшого шкільного та передпідліткового віку. Серед них виділяються два лідери: Ральф та Джек Меридью. Починається боротьба за владу. І зовсім скоро діти забувають не тільки про дружбу й порядність, а навіть про людську подобу… Межа, яка віддаляє людину від тварини, дуже тонка. І боятися треба не того звіра, що ніби живе на острові. Набагато страшніший той, що всередині в кожного… У романі Вільям Ґолдинґ моделює ситуацію, за якої острівна мікроцивілізація рухається в регресивному напрямі.

Цей повчальний, алегоричний роман-антиутопія застерігає людство від деградації та втрати здорового глузду. Рекомендуємо до прочитання та роздумів!