Cпільно з МП «НОТА» та Центром громадських ініціатив «Чайка» у Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбувся «Форум-театр» за участі активної молоді та усіх бажаючих, у тому числі внутрішньо переміщених осіб.

Захід провела тренерка-психологиня Тамара Боговід. Розпочали зі знайомства та розминки, виконали кілька вправ. Пані Тамара розповіла учасниках про цей творчий метод та роль гри у цій діяльності. Сутність методики форум-театру – це пошук в рамках запропонованої вистави – разом із учасниками й учасницями – шляхів вирішення проблеми чи виходу зі складної життєвої ситуації. Тематику вистави обирають учасники та розігрують її як театр. Після перегляду вистави глядачі обговорюють проблему, яку актори показали на сцені.

Далі ведучий запрошує глядачів запропонувати власні стратегії поведінки для вирішення даної проблеми, і не просто розповісти, а вийти на сцену і зіграти. Кожен має змогу стати одразу і актором, і глядачем. Це дуже активний формат взаємодії і діалогу. Класна атмосфера та активність доповнили подію, дякуємо за активність!